Aspergeboerderij Ooms Aspergeboerderij Ooms
Aspergeboerderij Ooms Aspergeboerderij Ooms
Over ons
Een stukje geschiedenis

De boerderij is rond 1920 in de familie gekomen toen “ Hoeve Bloemendaal” aangekocht werd door Chris Heijnen, de grootvader van de huidige eigenaar Chris Ooms. Na de boerderij jarenlang verhuurd te hebben, wordt het bedrijf in 1951 voortgezet door dochter Cornelia Heijnen, samen met haar man Marinus Ooms.

 

Al van kleins af aan heeft oudste zoon Chris veel interesse in het boerderijleven. Hij neemt dan ook, na jarenlang in maatschap samengewerkt te hebben met zijn ouders, in 1992 de boerderij samen met zijn vrouw Toos over. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink uitgebreid, van ± 30 hectare in 1992, naar ruim 100 hectare in 2015. Er worden onder andere aardappelen, suikerbieten, graan en uien geteeld, onverdeeld op 2/3 klei- en 1/3 zandgrond.

 

In 1984 is er besloten om zich ook te gaan specialiseren in de teelt van asperges. De zandgrond op de Brabantse Wal is uitermate geschikt voor de aspergeteelt door de aanwezigheid van de zilte Zeeuwse zeelucht en het zuivere grondwater wat vanuit de Kalmthoutse Heide ondergronds uitloopt richting Zeeland.

Vanuit de garage werden er al het gehele jaar aardappelen verkocht, daar kwamen nu ook in de maanden mei en juni verse asperges bij. Doordat de vraag naar andere producten steeds groter werd, is het assortiment inmiddels flink uitgebreid.

 

Toen dochter Marion en schoonzoon Bas in 2014 toetraden tot het aspergebedrijf is besloten om de garage te verbouwen tot een echte winkel, zodat we de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

 

Wilt u meer weten over ons bedrijf dan leiden wij u met veel plezier rond.

 

 

 

Aardappels Het hele jaar kunt u bij ons terecht voor kleiaardappelen en fritesaardappelen. Heel vers u proeft het verschil!

Een greep uit ons assortiment

Eieren Verse eitjes van de boer. Vrije uitloop dat proeft u en geeft u een goed gevoel! Asperges In het Aspergeseizoen hebben wij alles wat u nodig heeft om een heerlijk asperge maaltijd klaar te maken. Erg handig als u weinig tijd heeft om boodschappen te doen!
Uien Uien verkopen wij het hele jaar door in onze gezellige boerderij winkel. Kom gerust eens kijken wij vertellen u graag over onze verse streekproducten.
Aspergeboerderij Ooms

Kruisweg 2

4664 RN

Lepelstraat

0164-685597